• Werken in de natuur werkt !!    

Ecologisch tuinieren, het handboek vernieuwd
16-11-2014 00:00:00

 

Met de vierde grondig herwerkte druk van het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ markeert Velt – Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, haar veertigste verjaardag en veertig jaar inzet voor ecologie in Vlaanderen en Nederland.

Het ‘Handboek Ecologisch Tuinieren’, ligt aan de basis van het ecologisch tuinieren zonder pesticiden, herbiciden en kunstmeststoffen en is door Velt – Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag grondig herzien. Het is onmiskenbaar dé bijbel voor wie tuiniert. Eenvoudig van opmaak, zonder franjes maar recht-toe recht-aan degelijke informatie over hoe je inspeelt op de natuur om tot een ecologische moestuin te komen, met als resultaat een ruime oogst voor de tuinier en respect voor de fauna en flora die een tuin bevolkt.

Het Handboek ecologisch tuinieren is méér dan zomaar een boek vol nuttige tuintips; het geeft een complete visie op tuinieren en inzicht in al wat er leeft in een moestuin.

Wie de natuur als voorbeeld neemt en ermee samenwerkt, voorkomt heel wat problemen in zijn/haar moestuin. Met lekkere en gezonde groenten als resultaat. Van bodemzorg tot gewasbescherming, van bemesting tot ruim 80 verschillende teelten: dit boek biedt werkelijk al de informatie die een tuinier nodig heeft om succesvol aan de slag te gaan in een ecologische moestuin. Kortom, om te tuinieren als de beste.

De jarenlange praktijkervaring van de vele Velt-tuiniers vloeit in dit Handboek ecologisch tuinieren samen met wetenschappelijke gegevens. Deze grondig herwerkte editie bevat de nieuwste inzichten in verband met bodemleven, bodemzorg, bemesting en ziekten en plagen en geeft antwoord op zowat alle moestuinvragen.

 

ISBN9789081612890