• Werken in de natuur werkt !!    

Eigen oogst

Aardappelen

 

 

Schwarze Ungarin

Verrassende aardappel uit Hongarije (voor 1900) De vrij kleine knollen hebben een diep donkerpaarse schil  en het vruchtvlees is helder geel, bijna wit.

Loskokende aardappel. De oogst is middenvroeg. 

 

Pink fir apple

Waarschijnlijk het oudste nog bekende aardappelras, deze aardappel heeft de Victoriaanse tjd nog meegemeekt.

Wat opvalt is de langwerpige denne-appel. De kleur is bleekrose en hij heeft een heerlijke smaak. Je kunt hem het best consumeren binen 3 maanden na de oogst, dan komt de smaak het meest tot z''n recht. Afgekoeld in salades is de smaak zo mogelijk nog beter.

Middenvroeg tot laat oogstbaar. 

 Rode eersteling

 

 De rode eersteling (1942) heeft een ruwe donkerrode schil en geel vruchtvlees. Het is een vroege vastkokende aardappel met langovale knollen geschikt voor alle bereidingen. Kan minder goed bewaard worden 

 

 Blauwe congo

 Een prachtige aardappel! De blauwe congo heeft een ovale knol, donkerpaarse schil en min of meer blauw paars vruchtvlees. De kleur blijft na het koken behouden. Redelijk vast in de kook, ook geschikt voor frites.

De oogst is middenvroeg tot laar